Namnet Steinhart har funnits i klockindustrin sedan tidigt 1900-tal då Simon Steinhart var chef över klockfirman Schlenker & Kienzle. Idag drivs företaget av Günter Steinhart som studerat till arkitekt och ingenjör innan han valde att ta steget in i klockbranchen. Han strävar efter Steinhart ska hålla ett modellutbud är trendmedvetet men samtidigt skapa traditionella klockor av toppklass som passar dagens aktiva och krävande livsstil.

För att garantera högsta kvalitet designas och tillverkas Steinharts armbandsur i den s.k klockdalen i Schweiz mellan Geneve och Basel. Genom att hålla ned kringkostnader och undvika dyr marknadsföring kan Steinhart erbjuda klockor av traditionell Schweizisk kvalitet till ett oslagbart pris. Steinhart kan alltså mycket väl jämföras med andra mer välkända varumärken som har sitt ursprung från Schweiz

Klockorna från Steinhart har automatiska urverk med mycket låg gångavvikelse, ca +/-15 sek avvikelse betyder det en tolerans på ca 0.1 promille. Detta är ett tecken på välsmord mekanism, en drivfjäder som ger ett konstant vridmoment, ett löpverk med prydligt skurna och perfekt monterade hjul och en rätt inställd balans. Enkelt uttryckt; hög kvalitativt hantverk från Schweiz.


 

Artiklar 1 till 9 av totalt 15

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning

Artiklar 1 till 9 av totalt 15

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Rutnät  Lista 

Minskande ordning