Service

Extern servicepartner

neoWatches har ingen egen service eller garanti reperation av klockor. Vi rekommenderar därför en extern samarbetspartner med egen serviceverkstad som är komplett utrustad för service på armbandsur.  Vår samarbetspartner är auktoriserad urmakare, har svenskt gesällbrev och utför service åt både privatpersoner, klockagenturer och andra urbutiker.

Servicebehov

Precis som all mekanisk utrustning behövs service och tillsyn då och då för att klockan ska fungera bra. En klocka är en mycket pålitlig konstruktion men behöver regelbunden service med ca var 5:e år. Oljan åldras även om klockan inte används, vilket gör att den behöver tas bort och ersättas. Ett tecken på att det är dags är t.ex. om klockan inte orkar gå hela natten eller om den börjar sakta sig eller forta sig mycket. Vid en helöversyn plockas hela klockan isär och varje detalj rengörs noggrannt. Vid monteringen smörjs delarna och alla funktioner kontrolleras. Om någon del behöver bytas ut kontaktar vi er för ett kostnadsförslag. Som sista moment kontrolleras automatuppdrag och gångavvikelsen.
Vill man garantera sig om att klockan skall hålla sin resistens mot vatten bör man trycktesta den varje år. Packningar åldras och takten ökar när klockan utsätts för saltvatten, klor och varma temperaturer.

Prisindikationer

Som servicepartner bedömmer urmakaren kostnaderna för service och reperationer, det sker från fall till fall. Klockorna skickas direkt till vår servicepartner, vi rekommenderar att postens egna vadderade kuvert används tillsammans med ytterligare stötsäkring runt klockan, t.ex. tidningspapper eller skumplast. Skicka klockan med postens tilläggstjänst "rekommenderat" vilket täcker ett värde upp till 5000kr. Om klockan har ett högre värde kan det vara bra att ta en tilläggsförsäkring som posten erbjuder även om förstaklasspost är en mycket tillförlitlig transportmetod.

OBS: Kontakta alltid oss innan ni skickar in en klocka!

Email: service @ neowatches.se.

Till Butiken